Måndag 25 januari, 2021

Vaknade 05:30


Fick två trisslotter, men vann inget.

Cyklade o fortsatte med kemin på resurscenter, balansberäkningar och allmänna gaslagen. Sedan kom pappa upp o vi gick igenom en del papper. Fick ett par nya jeans och en pikétröja.

Fortsatte att läsa kemi hemma. Fick låna en bok om organisk kemi av pappa o jag hittade min formelsamling samt ett väldigt bra gratis molekylritningsprogram. Man kan rita molekylen, trycka på en knappt o det kommer upp vad det är för ämne o alla dess egenskaper.


När jag gick i skolan fick man rätta sig efter, o hade respekt för lärarna, idag drar eleverna upp en pistol mot dom…

”Flera av eleverna vill inte sitta stilla, utan pratar högt och störande samtidigt som jag går runt mellan bänkarna och hjälper de som behöver. Jag säger ifrån och ber de som inte sitter stilla att sätta sig ner. Då får jag plötsligt ett skjutvapen riktat mot mitt ansikte. En storvuxen elev grinar otäckt mot mig medan han håller vapnet mot mig. Kanske är det en attrapp, jag vet inte, men det är metalliskt och ser skrämmande ut.”

Det berättade skådespelaren Paula Ternström i en insändare om sin erfarenhet från att vara lärarvikarie.

Länk till hela krönikan:
https://bulletin.nu/kronikorer/all/snorungar-ska-inte-fa-bestamma-i-skolan

Vi hade faktiskt också soft air-pistoler i skolan på 90-talet, såg rätt riktiga ut men var dock i plast. Läraren sa lugnt;
-Nej… Inga pistoler här! O vi fick lägga undan dom. Det var liksom självklart att det var plastpistoler. Visst hittade vi på hyss som att skjuta sönder danskarnas fönster med luftgevär o stålkulor i Magnarp också, det blev värsta grejen. Visserligen har de nyss tagit fast några lymlar här i Ängelholm som också skjutit sönder fönster med luftgevär. Men det är inte luftgevären det skjuts med som är det största hotet. Idag har 15-åringar på sig Makarovs o Glocks 9 mm.

Jag tycker själv fortfarande det är kul att skjuta prick o har luftpistoler som jag leker med… Det festliga är att de är utformade så att de ser ut att vara grovkalibriga krutvapen.

Mina luftpistoler, en revolver i metall o en kulsprutepistol i metall o plast med två magasin

Om jag skulle springa ut o vifta med dom, så skjuter polisen direkt skarpt mot mig! Vi minns ju den här tragiska händelsen: Dödsskjutningen av Eric Torell Hur ska man kunna veta om det är en attrapp eller inte? Det går inte att se, så polisen tar det säkra före det osäkra… Och de hotade offren? De kan naturligtvis inte heller veta om det är en attrapp eller en riktig pistol. Det vet jag också, då min förra pistolattrapp råkade i fel händer och missbrukades!

Jag skjuter med sunt förnuft! Människor o djur kommer inte till skada! Så, tycker ni det är ok att dra upp en pistol mot sin lärare? Vad är det som har hänt i landet!?


Åt kycklingvårrullar (Daloon), ris (Uncle Ben’s) med sweet chili (ICA Basic) och soja (Mr’s Cheng’s).
Till efterrätt: Glass (Sia) med pecannötkola.


Rökte 21 cigaretter.
Drack 7 energidrycker.


Somnade < 23:00

Speak Your Mind

*