Lördag 17 juli, 2021

Vaknade 08:45


Körde upp till Hasse med lite DVD-filmer. Sen inom Biltema. Tänkte köpa en kylmadrass till kisarna, men de var slut. Köpte exopylim till stänkskärmen. Min tillfälliga lagning har spruckit. David vet hur man kan laga den, så jag åker ut till dom nån dag.

Inte särskilt snyggt, så jag får slipa det o måla om den. Kanske måla om hela sparkcykeln grön-metallic som min förra bil?

Jag får hålla mig till sparkcykeln. Jag har kvar mitt körkort men kör inte bil p.g.a vissa nödvändiga mediciner som jag tar, som kan göra en lite seg o dämpad. Men jag är bättre än genomsnittet på ett reaktionstest jag gjorde, men det är ju inte bara reaktionsförmåga som räknas vid bilkörning.

Det är många som klagar på el-sparkcyklar, främst i de större städerna där de har uthyrning. Men den räknas som vanlig cykel, o jag är väldigt säker på trafikreglerna! Jag följer högerregeln, håller mig till cykelvägarna om det finns, samt naturligtvis stanna vid rödljus (det finns folk som inte tror att trafikljus gäller för cyklister). Innan körde jag lite väl fort på gågatan på Storgatan, men nu tar jag det väldigt lugnt o lämnar företräde till de gående. Baklampan slocknade dock när stänkskärmen lossnade, men jag kör inte gärna i mörker ändå. David kunde fixa den också.

Var tvungen att kolla upp reglerna; https://www.transportstyrelsen.se/sv/Press/Debattartiklar1/eldrivna-sparkcyklar–vad-galler/ Motorn är i.a.f på lagliga 250 W. Men om den går snabbare än 20 km/h, då är det något annat än cykel, troligen moped skriver Transportstyrelsen, o då gäller andra regler som t.ex kraftigare bromsar, hjälm, nykterhet o försäkring… Min förra (som gick sönder i regnet) hade en hastighetsmätare (har inte på denna) o i en väldigt brant nedförsbacke visade den hela 30 km/h (vilket känns otäckt o inte särskilt säkert att köra, på en sparkcykel). Men jag förutsätter att 20 km/h gäller på en slät o vindstilla sträcka? Jag uppskattar det till att den ligger på runt 20 km/h då i.a.f.

Jag har förresten kvar den gamla sparkcykeln som gick sönder. Batteriet kanske man kan montera på den jag har nu, parallellkopplar man så räcker den nog 22-23 km, nu räcker den ca 15 km. Eller kan man kanske seriekoppla det… 😜

Körde ner till Klitterhus o badade lite vid 18-tiden.


Åt ett äpple, fyra knäckebröd, fyra ägg med kaviar, två bananer och ett paket glass (päron mjölkchoklad).

Rökte 27 cigaretter.
Drack 4 energidrycker.

Somnade < 01:00

Speak Your Mind

*