Onsdag 4 maj, 2022

Vaknade 05:45


Var o pratade inför hela avdelningen ”Ekonomiskt bistånd” (f.d Försörjningsstödet) om mina positiva erfarenheter av Jag Kan. det gick bra.

Dagens film…

https://www.youtube.com/watch?v=KaaBlBjxUxE

Jag glömde ju skriva att igår slutade jag med Haldolen, eftersom jag börjar få allvarliga biverkningar som Parkinson och tardiv dykinesi. Nu kl 18, är jag lite orolig.

Jag har fått tid till psykiatern om en vecka o ska se om jag klarar att vara utan tills dess. Jag har ätit Haldol, sen säkert 20 år tillbaka, 4 mg var kväll, annars blir jag typ ”rädd” o paranoid. Det har funkat hur bra som helst o jag har knappt haft några biverkningar av den. Men eftersom de nyare preparaten är mer populära än de gamla, så har jag gått igenom några stycken.

En gång bytte jag från Haldol till Abilify/Aripirazol, men då blev jag så tillbakadragen o mådde kasst, även 3 månader efter jag tog sista tabletten o hade återinsatt Haldol.

Men mina anhöriga säger att jag har utvecklat typiska neuroleptika-symptom. T.ex. är jag ibland o handlar på ICA Maxi o brukar titta in på apoteket där o hälsa på min syster som jobbar där. Men nu sa hon att jag alltid har öppen mun när jag kommer in o hälsar på. Det är inget man tänker på, att jag går med öppen mun, men kan nu kontrollera det delvis.

Sen sa min pappa att jag har en framåtlutande gång också. Det märker jag själv av när jag vaknar på morgonen, men det det går snabbt över med lite morgongymnastik. Men min pappa noterade det en gång jag träffade honom, men alltså inte på morgonen.

Nu funderar jag på om jag ska prova något annat neuroleptika. Jag har provat Zyprexa/Olanzapin, Risperdal/Risperidon, Zeldox/Ziprasidon, Seroquel/Quetiapin och som sagt Abilify/Aripiprazol.

Jag är beredd att prova de fyra första igen, men inte Abilify. Annars har jag en tanke på Invega/Paliperidon. Eftersom jag minns när jag hade Risperdal så hjälpte det lite, men blev trött av den, o Invega är en vidarebyggnad på Risperdal. O Risperdal är delvis baserat på Haldol.

Jag hade en medicin (t.o.m mildare än Haldol), som hette Esucos/Dixyrazin men den tog dom bort ur sortimentet. Men den fungerade ganska bra.

En ny medicin får inte göra mig fet igen! Jag har nyss gått ned 26 kg. Jag tänker i fortsättningen mycket på min vikt. Aldrig att jag väger så mycket igen!

En notis till; Akineton (en medicin som tar bort denna typ av biverkningar) går fetbort, den tar ju bort hela verkan av neuroleptika o jag blir ”rädd”. O så vill jag ju undvika att gå runt som en dreglande zombie.

Ska försöka koppla av genom att läsa lite…

Förvisso är inte koncentrationen på topp, vilket man behöver för att studera kosmos…


Åt två knäckebröd och två ägg med kaviar, chili con carne och en smoothie (med banan, chokladmjölk och proteinpulver).

Somnade < 22:00

Speak Your Mind

*