Torsdag 21 januari, 2021

Vaknade 07:00


Cyklade bort till Resurscenter o fortsatte med kemin. Pratade med Dennis om min hälsa också. Fick 10 mål att försöka förbättra, o jag är motiverad!

Ledig på eftermiddagen.

Förresten… Varför läser inte polisen på min nya blogg? Den gamla besöker dom ju fortfarande?
http://gnuheter.com/creeper/site.php/richardsvardag.blogspot.com

Fick första fakturan från nya el-bolaget idag, Svensk Kärnkraft AB, äntligen kan man få 100% kärnkrafts-el! Dessutom är fakturan roligare, en fyndig bild på varje faktura!

Det är mer kvalitet på kärnkrafts-el…

https://www.karnkraft.se/


Jag har förmånen att läsa alla artiklar gratis på vänstertidningen ETC; https://www.etc.se/ p.g.a en bugg i systemet, men skulle inte betala för det. Den s.k ”historikern” Henrik Arnstad dyker upp lite då och då. Han har bl.a varit rådgivare åt statsminister Stefan Löfven, men hade då ej fullgjort sin examen i historia. Bl.a anser han att man stödjer islamismen varje dag genom att använda arabiska siffror; 5, 6, 7 ,8…

Henrik Arnstad skämmer ut sig i Danmark

Envar får tycka vad de vill om Sverigedemokraterna, men att kalla dom fascistiska är fel enligt tunga professorer och forskare; https://fof.se/tidning/2015/2/artikel/fascister-eller-inte-vad-anser-forskarna Men där håller inte herr Arnstad med, utan Sverigedemokraterna är absolut fascister!

Tidskriften Respons – http://tidskriftenrespons.se/artikel/ar-sd-ett-fascistiskt-parti/
Enligt Sydsvenskan är han ”expert” – https://www.sydsvenskan.se/2014-12-06/expert-ger-andersson-och-lofven-ratt–
Fria Tider – https://www.friatider.se/arnstad-till-angrepp-mot-professorer-och-forskare-h-vdar-att-sd-r-fascister

Artikeln jag snubblade över nu (o tog upp återstående för) på ETC, var: Därför ska vi inte kalla Donald Trump fascist av Henrik Arnstad.

Det pågår en yrvaken ­debatt – även bland akademiker och experter – hur Trump bör definieras ideologiskt. Är trumpismen en form av fascism? En av världens ledande fascismforskare, Robert O. Paxton, väckte internationell uppmärksamhet när han utnämnde Trump till fascist i Newsweek:

”Jag har länge motstått frestelsen att kalla Donald J. Trump för fascist…Men Trumps agerande vid invasionen av Kapitolium gör att mina protester mot etiketten fascism försvinner. Syftet att upphäva valresultatet via uppmaningar till politiskt våld gör att gränsen överträds. Etiketten känns inte bara rimlig utan även nödvändig.”

SD är däremot fascister

Jämför detta med fascistiska rörelser – exempelvis svenska Sverigedemokraterna – vilka ständigt återkommer till hur de ska framföda ett helt nytt samhälle. Idén om krossandet av den ”vänsterliberala hegemonin” samt Sveriges fullständiga omdaning och pånyttfödelse är centrala idéer hos fascistiska SD, som därmed är mer radikala antidemokrater än Trump.

SD är världens största parti med nazistisk bakgrund medan Trumps ideologiska mylla är traditionell amerikansk höger­politik – uppblandat med en rejäl dos inspiration från putinismens Ryssland (tsaristisk konservatism) och europeisk radikal ­högerpopulism. Trump är högerextremist, rasist och antidemokrat. Men detta är inte nödvändigtvis fascism.

Oavsett Trumps personliga ideologi är hans rörelse betydligt större än han själv. Trumpismen består av många miljoner amerikaner av alla möjliga olika åsiktsinriktningar och ideologier, inklusive fascism (alltifrån europeisk efterkrigstida neofascism à la SD, nazism och amerikansk Ku klux klan-fascism). Möjligheten finns därmed att trumpismen, som massrörelse, utvecklas till fascism. Oavsett vad Trump tycker om saken. Ett sorts negativ av Sverige, där enbart ett fåtal av SD-väljarna är fascister. Samtliga SD-väljare är rasister men deras ideologiska medvetenhet om partiets fascism är generellt låg.

Risken är överhängande att trumpismens framtid blir en existens utan Trumps ledarskap, eftersom han kan ha gjort sig politiskt omöjlig. Alternativt kommer hans friare tillvaro utanför Vita huset att göra honom mer dynamisk som ledare för den diversifierade massrörelse han organiserat. Vi får se hur det går för Trump i framtiden, själv gissar jag att han försvinner – men att rörelsen han skapat består.

Det går tydligen att läsa ETC’s låsta artiklar med Linux Mint 20.0, Firefox med annonsblockerarna adBlock och uBlock installerade. Så kan ni få gratis ETC-behandling med Göran Greider också!

https://www.etc.se/ledare/joe-biden-blir-president-men-mardrommen-ar-inte-over


Åt en ICA Pizza; Hawaii med blåmögelost (Saint Agur).
Till efterrätt: Glass (Sia) med pecannötkola.


Somnade < 23:00

Speak Your Mind

*