Tisdag 30 mars, 2021

Vaknade 09:50


Fortsatte med inställningar och design på http://viska.forum24.se/.

Lyckades sedan göra en bra, reklamfri radiospelare till datorn. I Linux givetvis… Jag kan tala om att jag aldrig någonsin kommer att använda Windows igen på mina datorer. Var tveksam till att installera Linux för runt 4-5 år sen, men testade parallellt med Windows. Sedan använde jag mer o mer Linux och nu har t.o.m raderat hela Windows. Vilket skräp Windows är! O det betalar man för!?

Kanske man kan göra radio-appar i Windows också, men här är ett tips på hur man gör i Linux Mint 20.1…

Välj ”Webbappar” under kategorin ”Internet” i menyn…

Detta fönster kommer då upp, nu har jag redan lagt till ”Radio”, annars är det tomt (om du inte gjort andra webbappar). Tryck på ”lägg till” (+ – tecknet)…

Döp det till förslagsvis ”Radio”, men vänta med att skriva in https://www.radio.se/. Välj en ikon om du vill det o välj var du vill lägga appen. På bilden har jag lagt den i ljud och video.

Skriv istället in https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/adblock-plus/ i adressfältet och tryck OK. Starta appen (du hittar den i ”Ljud och video” i din meny) och installera AdBlock när det kommer upp. Stäng sedan appen. Det räcker egentligen med en annonsblockerare, men jag kör av någon anledning med uBlock också… Repetera stegen, öppna genom att gå via ”Webbappar” i ”Internet” i menyn, alltså inte starta appen under ”Ljud och video”. Tryck på pennan (Redigera), och skriv istället in i adressfältet: https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/ublock-origin/. Tryck OK och sen startar du appen via ”Ljud och video”, så installerar du uBlock och stänger den igen.

Repetera återigen, gå in via ”Internet” och ”Webbappar” och nu skriver du in https://www.radio.se/. Det finns andra alternativ också som du kan använda, som t.ex https://onlineradiobox.com/ eller https://www.internet-radio.com/, men jag gillar https://www.radio.se/. Tryck OK.

Nu kan du öppna appen via ”Ljud och video”, så kommer du till spelaren. Nu är det bara att söka efter radiostationer och kategorier över hela världen. Helt reklamfritt om du följt stegen med AdBlock och/eller uBlock ovan…

Givetvis får du bäst upplevelse om du kopplat datorn till din stereoanläggning.


Åt ett paket glass (SIA) med pecannötkola.


Rökte 21 cigaretter.
Drack 2 energidrycker.


Somnade < 00:00

Speak Your Mind

*