Mat och ätstörningar

En del har säkert noterat att jag äter väldigt onyttigt, och samma sak veckor i sträck.

Jag har en form av ätstörning, inte anorexi, det är väl mer åt bulimihållet. Men inte riktigt ändå. Jag äter för det mesta ingenting, eller väldigt lite på hela dagen. Men sent på kvällen, precis innan jag ska lägga mig, så hetsäter jag. Det är naturligtvis inte nyttigt, det vet jag om. Men hur jag än försöker så har jag väldigt svårt att ändra på det…

Men jag äter alltid något av följande, och jag räknade nyss ut vad det kostar per måltid…

Hamburgare, 103,63 kr
Köttbullar och makaroner, 47,42 kr
Varma mackor, 116,59 kr
Tacos, 150,44 kr
Vårrullar, 35,45 kr
Fryspizza, 51,43 kr
Chili con Carne, 45,66 kr

Sen kommer det till övrig konsumtion (cigaretter, läsk, glass, m.m) på 117,56 kr. Ibland köper jag plocksallad (inte nu i coronatider) eller pizza från pizzerian, det kostar runt 100 kr.

Tacos blir det inte så ofta, men det andra… Vårrullar är ju absolut billigast, sen Chili con Carne, köttbullar och fryspizza, men de övriga kostar ju mer än dubbelt så mycket! Jag har dock dragit ned lite på storleken på portionerna. Ska se om jag hittar andra lite billigare, lättlagade alternativ.

Se hela kalkylen här.

Att notera…
Vecka 14, 2021; Åt knappt något alls på hela veckan…

Vecka 17, 2021; Lägger om maten helt. Försöker hålla mig till lite frukt, några ägg och lite glass varje dag. Har gått ner mycket i vikt.

Vecka 23, 2022; Hade glömt denna sida. Jag äter knappt något längre. Har sen vecka 14, 2021, se ovan, gått ner ca 26 kg. Håller en diet på knäckebröd med ägg o kaviar på morgonen, ibland ett paket glass på dagen o en smoothie med banan och proteinpulver till kvällen.

Speak Your Mind

*