Gratis och reklamfri musikspelare

Trött på reklamen i Spotify och YouTube? Samt för snål att betala för det?

Jag gjorde en liten smidig och reklamfri musikspelare för Linux.

Se till att du har inloggningsuppgifter till Spotify, Deezer, Last FM, YouTube och SoundCloud. Det är gratis att registrera sig. För att lyssna på radiotjänsterna behövs ingen inloggning. Egentligen räcker det med en annonsblockerare, men jag kör alltid med både Adblock och uBlock. Sen bör du naturligtvis ha kopplat datorn till bra högtalare eller din stereo via HDMI eller trådlöst. Jag läste att Spotify stänger ner konton som använder annonsblockerare, så vi får se hur länge det varar. Sen följer du bara dessa enkla steg…

  1. Gå in på ”Webbappar” i kategorin ”Internet” i menyn…

2. Då kommer du till detta program, nu har jag redan den här, men du trycker på ”Lägg till”, alltså plustecknet…

3. Döp din app till ”Musik”, ”Musikspelare” eller vad du vill kalla den, och skriv in i adressfältet; http://richardhandl.com/files/Musik/musik.html. Välj i vilken kategori du vill ha den i, jag har valt ”Ljud och video”. Webbläsaren ska vara Firefox, eftersom annonsblockerarna är avsedd för den. Välj en ikon om du vill det. Den jag har kan hämtas här. Tryck ”OK”…

4. Nu hittar du den under ”Ljud och video” i menyn, öppna den och du kommer till denna sida. Det är min sida o jag kanske uppdaterar o designar om den. Logga in på framför allt Deezer innan du fortsätter, gå sen tillbaka eller starta om appen…

5. Tryck på Adblock, och du kommer till denna sida, tryck på ”Lägg till i Firefox”…

6. Gå bakåt eller starta om appen och gör likadant med uBlock…

7. Nu kan du lyssna på de olika streamingtjänsterna helt gratis och utan reklam…

Speak Your Mind

*