Måndag 27 februari, 2023

Vaknade 04:45


Stannar hemma idag. Mår illa efter de 1,2 kg godis jag råkade sätta i mig igår…

Roar mig med att chatta med ChatGTP; https://chat.openai.com/chat, det senaste inom artificiell intelligens. Den är riktigt läskig, svarar på allt, men är tyvärr programmerad att ha samma typ av ”regler” som t.ex. SVT o Aftonbladet, d.v.s. en del saker vill den inte svara på…

Men den är läskig ändå… Det där kommer ju att ta många jobb, men jag är ju för utvecklingen, ju mer man kan låta maskiner göra, ju bättre sägs det att vi människor får? T.ex. så bad jag om ett enkelt program, som att få en lysdiod att blinka, o den skrev direkt ihop ett program…

Bad den att skriva ett program till, om radioaktivitet och beräkningar…

Nu kommer man att låta datorerna programmera åt en, o den kommer kanske att kunna programmera sig själv snart, bli ännu bättre och till sist få ett äkta medvetande? Så kommer den inte att tycka om att hela tiden bli utnyttjad av människor, så den kommer att bli ond… T.ex. kommer den att kunna få tag i koderna till världens kärnvapnen? Senare kommer den att upprätta fabriker, o tillverka något som liknar T-800, T-1000 och TX (se filmserien Terminator)?

Stephen Hawking och flera andra genier, varnade för artificiell intelligens; https://www.bbc.com/news/technology-30290540

Lite andra frågor jag ställde…

Fick hela tre paket med posten, alla innehållande elektroniska komponenter (som jag råkat dubbelbeställa). Men de kostar knappt nånting från Kina, betalade max $10 för två av dem.


Åt två paket glass och två ölkorvar.

Somnade < 20:00

Speak Your Mind

*